Boeing: Προς κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην Ινδία

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 10:34

ΤΟ ΠΡΩΤΟ της εκπαιδευτικό κέντρο για πιλότους της Πολιτικής Αεροπορίας θα κατασκευάσει στην Ινδία η Boeing Co., στοιχηματίζοντας, ότι οι επενδύσεις της, για να εξοικειώσει το ιπτάμενο πλήρωμα με τα αεροσκάφη της, ενδέχεται να οδηγήσουν σε υψηλότερες πωλήσεις και να της δώσουν το περιθώριο να προφτάσει την Airbus SAS.

Η Boeing θα εγκαταστήσει συσκευές προσομοίωσης πτήσεων (flight simulator), αξίας 15 εκατ. δολ. για τα αεροσκάφη της 737, 777 και 787 στο εν λόγω κέντρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων της εταιρείας, Dinesh Keskar, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της εταιρείας Ασίας Ειρηνικού, στο Μουμπάϊ.

«Είναι πολύ ουσιαστικό να φέρουμε αυτές τις εγκαταστάσεις στην Ινδία», είπε ο Keskar, χωρίς να αποκαλύψει το επενδυτικό σχέδιο της Boeing και την περιοχή όπου αυτές θα κατασκευαστούν. Ο ίδιος, συμπλήρωσε: «Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ινδία πρόκειται να παραγγείλουν πολλά αεροσκάφη και οι ανάγκες εκπαίδευσης θα αυξηθούν».

Οι αεροπορικές εταιρείες της δεύτερης πιο πολυπληθούς χώρας στον κόσμο, με παραγγελίες αξίας 24 δισ. δολ. για 213 αεροσκάφη φέτος, χρειάζονται τέτοια κέντρα εκπαίδευσης και συντήρησης αεροσκαφών, καθώς επεκτείνουν το δίκτυο των προορισμών τους και των στόλων τους, για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Οι εγκαταστάσεις στην Ινδία βοηθούν επίσης τις αεροπορικές εταιρείες να εκπαιδεύσουν τα πληρώματά τους με χαμηλότερο κόστος, έναντι άλλων κέντρων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Η Boeing είναι ευδιάκριτο ότι πρέπει να επενδύσει σε εγκαταστάσεις στην Ινδία, καθώς κλείνει όλο και περισσότερες παραγγελίες αεροσκαφών», ανέφερε ο Kapil Kaul, εκτελεστικός διευθυντής του Centre for Asia Pacific Aviation, στο Ν. Δελχί, συμπληρώνοντας: «Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ινδία θα παραγγείλουν και άλλα αεροπλάνα διαφορετικών τύπων. Ετσι, η εκπαίδευση θα είναι ουσιώδης και ένα τοπικό κέντρο εκπαίδευσης θα βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος.

Η κυβέρνηση της Ινδίας βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά 68 αεροσκαφών από την Boeing για τον εθνικό της αερομεταφορέα, Air India και για το σκέλος της, την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Air India Express. Η Air India, με έδρα το Μουμπάϊ, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία πτήσεων εξωτερικού.

Η ίδια, επέλεξε 50 αεροσκάφη τύπου Boeing 777 και 787, μια παραγγελία ύψους 6,9 δισ. δολ., φέτος. Πέρυσι, διάλεξε 18 Boeing 737-800, για τις πτήσεις της Air India Express.

H Airbus, η οποία πούλησε περισσότερα αεροσκάφη της φέτος στην Ινδία από όσα πούλησε η Boeing, δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρο εκπαίδευσης στη χώρα.

Ενα τέτοιο κέντρο στην Ινδία θα είναι το έκτο στην περιφέρεια της Ασίας για την Boeing. Η εταιρεία, έχει παρόμοιες εγκαταστάσεις στο Τόκυο, τη Σεούλ, στα νοτιο-δυτικά της Κίνας, στο Μπρισμπέϊν της Αυστραλίας και θα κατασκευάσει το πέμπτο της στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον Keskar.

H εταιρεία εκτιμά ότι οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες, θα παραγγείλουν αεροσκάφη αξίας 35 δισ. δολ. μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Η Airbus, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, εκτιμά ότι η Ινδία θα παραγγείλει 570 αεροσκάφη μέχρι το 2023, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ταξίδια με τα τραίνα και αρχίζουν να κάνουν αεροπορικά, καθώς αυξάνονται τα εισοδήματα στη χώρα και η οικονομία της αναπτύσσεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα