Τρισέ: Αυξάνονται οι πληθωριστικοί κίνδυνοι

Συνέντευξη στο ρ/σ Σκάι
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 11:36

«Οι δικές μας αναλύσεις δείχνουν ότι οι πληθωριστικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Δεν έχουμε, όμως, ακόμα κάποιο σοβαρό λόγο για να αυξήσουμε τα επιτόκια, καθώς δε διαφαίνονται επί του παρόντος δευτερογενείς πληθωριστικές πιέσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι επισημαίνοντας επίσης τα εξής: «Όταν δούμε ότι υπάρχουν λόγοι που μας οδηγούν σε αύξηση των επιτοκίων, τότε θα το πράξουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στα δημόσια ελλείμματα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μεγάλα δημόσια ελλείμματα και συνεχής αύξηση του δημοσίου χρέους δεν είναι καλό ούτε για την οικονομική ανάπτυξη, ούτε για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Τρισέ τόνισε επίσης ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει ν' ακολουθούν μία όσο γίνεται πιο προσεκτική πολιτική και προτρέπει τις χώρες της ΕΕ που θα θελήσουν να μπουν στη ζώνη του ευρώ να παίρνουν στα σοβαρά την προσπάθεια που απαιτείται ώστε να είναι προσεκτικοί με τη δημοσιονομική πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα