Sainsbury : Οι υψηλότερες πωλήσεις τριμήνου σε τέσσερα χρόνια

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 11:43

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση των πωλήσεων σε ένα τρίμηνο και σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, ανακοίνωσε ότι η εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της Βρετανίας, J Sainsbury Plc, κερδίζοντας πελάτες μέσω τηλεοπτικών σποτ με τον γνωστό σεφ Jamie Oliver, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών.

Οι πωλήσεις στα καταστήματά της, αυξήθηκαν 2,8%, εξαιρουμένης της βενζίνης, κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, που λήγει αύριο, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Justin King, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους. Οι συνολικές πωλήσεις αναρριχήθηκαν 5,4%. Οι Sainsbury έκανε τις εκτιμήσεις των πωλήσεων της περασμένης εβδομάδας.

Ο King, επιδιώκει να βελτιώσει τις υπηρεσίες στην πελατεία με την προσθήκη προσωπικού, την ανανέωση των καταστημάτων και τη μείωση των τιμών, προκειμένου να ξανακερδίσει το μερίδιο αγοράς, που έχασε από τους ανταγωνιστές του, όπως την Tesco Plc, και τα καταστήματα Asda της Wal-Mart Stores Inc. Οι πωλήσεις τροφίμων σημείωσαν άνοδο καθώς ο κόσμος ενδιαφέρθηκε για τις ιδέες και τις συνταγές του Oliver.

H Sainsbury βρίσκεται λίγο μπροστά στο να επιτύχει τον στόχο της από την άνοδο των πωλήσεων κατά 2,5 δισ. λίρες Αγγλίας (4,4 δισ. δολ.) μέχρι το 2007, σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση του King.

Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 7 πένες, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στις 287 πένες η μία στο Λονδίνο και ήταν 1,3% υψηλότερα στις 283,5 πένες η μία στις 8:56' π.μ. τοπική ώρα. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 13% και είχαν καλύτερες επιδόσεις από τις μετοχές της Tesco, που κέρδισαν 6,8% και της William Morrison Supermarkets Plc, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 7,9%. Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores, υποχώρησαν πέρυσι κατά 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα