Air France, EasyJet: Μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 12:11

ΑΥΞΗΣΗ της ζήτησης για ταξίδια μακρινών και κοντινών αποστάσεων, σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Air France-KLM Group, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης και της υπ' αριθμόν δεύτερης αεροπορικής εταιρείας, χαμηλού κόστους της περιφέρειας, EasyJet Plc.

Η επιβατική κίνηση της Air France, αυξήθηκε 9,6%, με μεγαλύτερες πωλήσεις σε πτήσεις για ΗΠΑ, Ασία και εντός της Ευρώπης, τη στιγμή που η επιβατική κίνηση της EasyJet, σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 17%, καθώς η αεροπορική εταιρεία επεκτάθηκε.

«Αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα προήλθαν από τη ζήτηση για το δυναμικό δίκτυο μακρινών αποστάσεων, αλλά και την ιδιαίτερα έντονη ζήτηση για πτήσεις στο ευρωπαϊκό δίκτυο», επεσήμανε σήμερα στην ανακοίνωσή της η Air France.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες, χρεώνουν καλύτερες τιμές από τις αντίστοιχες που χρεώνουν κατά μέσον όρον οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, υποχώρησε τον Αύγουστο, καθώς μειώθηκε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εξ αιτίας των υψηλότερων τιμών καυσίμων, σύμφωνα με την International Air Transport Association, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η EasyJet μετέφερε 2,74 εκατ. επιβάτες τον Σεπτέμβριο έναντι 2,36 εκατ. που είχε μεταφέρει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, γέμισε το 86,4% των θέσεων, μείωση κατά 0,5%.

Η εταιρεία, επανέλαβε την πρόβλεψή της για τα προ φόρων κέρδη που θα εμφανίσει φέτος έως και τον Σεπτέμβριο, ανάλογα του περσινού έτους, στα 62,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (110 εκατ. δολ.), μετά την αύξηση του μέσου όρου τιμής των εισιτηρίων. Η EasyJet, αυξάνει τον στόλο της, τους προορισμούς και τις βάσεις της, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις άλλες μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως την Ryanair Holdings Plc, η οποία εμφάνισε 27% αύξηση της επιβατικής της κίνησης τον Σεπτέμβριο.

Η επιβατική κίνηση της British Airways Plc αυξήθηκε 2,8% στα 3,21 εκατ. ανθρώπους τον περασμένο μήνα, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για θέσεις business και πρώτης θέσης.

Η Air France, ανακοίνωσε, ότι η επιβατική κίνηση στην Αμερική αυξήθηκε 12,7% με αύξηση 10,6% της πληρότητας. Η επιβατική κίνηση στην Ασία, ήταν 12,7% υψηλότερη με αύξηση 4,5% της πληρότητας. Η επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, σημείωσε αύξηση 7,6% με αύξηση 2,3% της πληρότητας στην Air France.

H επιβατική κίνηση για τις αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, αυξήθηκε κατά μέσον όρο 6,1% τον Αύγουστο, χαμηλότερα από την αύξηση 8,5% που είχε σημειώσει τον Ιούλιο και κατά μέσον όρο αύξηση 8,3% το οκτάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ, που εδρεύει στο Μόντρεαλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα