Nintendo: Προς τα κάτω αναθεώρηση για τις πωλήσεις εξαμήνου

Μετά τη μείωση των εσόδων της στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 12:36

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των πωλήσεών της, για τα έσοδα το πρώτου εξαμήνου της χρήσης, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φορητών βιντεο-παιχνιδιών στον κόσμο, Nintendo Co. και σε ποσοστό 7,9%, αποτέλεσμα της υποχώρησης των πωλήσεων για τις κονσόλες του GameCube και του λογισμικού, στη Β. Αμερική.

Οι πωλήσεις για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανέλθουν σε 175 δισ. γιέν (1,5 δισ. δολ.) χαμηλότερα της πρόβλεψης του Μαΐου, για πωλήσεις 190 δισ. γιέν και 188 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Επίσης η Nintendo, προχώρησε στην προς τα κάτω αναθεώρηση των πωλήσεων για το σύνολο της χρήσης κατά 3,8%, στα 500 δισ. γιέν.

Η Nintendo, η οποία κυριαρχούσε στην αγορά των φορητών βιντεο-παιχνιδιών στη δεκαετία του 1980, είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται κατά περίπου 14% για το GameCube, καθώς η Sony Corp. και η Microsoft Corp., παρουσίασαν συσκευές με σύνδεση στο Internet, σκληρούς δίσκους και συσκευές DVD. Η Sony, ηγέτιδα της αγοράς, παρουσιάζει το επόμενο PlayStation το επόμενο έτος με chip, που θα κάνουν τη συσκευή 35 φορές ταχύτερη σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα.

«Οι πωλήσεις του GameCube μειώνονται 40% από έτος σε έτος στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Amir Anvarzadeh, υπεύθυνος αγοραπωλησίας ιαπωνικών μετοχών με την ΚBC Financial Products, στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας: «Μπορείς να αποδείξεις ότι είναι μία από τις χειρότερες κονσόλες παιχνιδιών».

Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης στα 36 δισ. γιέν έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 19 δισ. γιέν, μετά την περαιτέρω υποχώρηση, απ΄ό,τι αναμενόταν, του γιέν. Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 46,4 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου. Για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2006, η Nintendo, διατήρησε την πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο του έτους, στα 75 δισ. γιέν.

Η εταιρεία περίμενε ότι το δολάριο θα διαπραγματευθεί κατά μέσον όρο στα 107 γιέν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, έναντι πραγματικής ισοτιμία, 113,19 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα