Γ. Αλογοσκούφης: Η τιτλοποίηση θα γίνει με τους κανόνες της Eurostat

Αποτελεί μόνο το ένα τέταρτο της δημοσιονομικής προσαρμογής
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 13:45
UPD:14:17

Η μείωση του ελλείμματος επιτυγχάνεται κατά τα τρία τέταρτα με διαρθρωτικά μέτρα και η τιτλοποίηση αποτελεί μόνο το ένα τέταρτο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αναφερόμενος στη δημοσιονομική προσαρμογή, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως η κυβέρνηση παρέλαβε μία κατάσταση τραγική, η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί για να αποφευχθεί η δημοσιονομική ανισορροπία και οι στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επιδιώξαμε, πρόσθεσε, συνειδητά την ήπια πολιτική προσαρμογή, πολιτική η οποία οδηγεί σε άνοδο της ανάπτυξης, αύξηση της απασχόλησης και προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, το δημοσιονομικό έλλειμμα απο 6,6% το 2004, μειώνεται στο 3,6% το 2005 και προβλέπεται ότι το 2006 θα μειωθεί στο 2,8%. Παράλληλα, συμπλήρωσε, ο ρυθμός ανάπτυξης φθάνει το 3,6% και η ανεργία μειώθηκε κατά 1 εκατοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο προϋπολογισμός του 2006 αντανακλά την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των ελλειμμάτων και της λήψης διαρθρωτικών μέτρων.

Όπως εξάλλου διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, η τιτλοποίηση θα γίνει με τους κανόνες της Eurostat, και αν υπάρξουν διαφορές σχετικά με την τιτλοποίηση για το 2006, αυτές θα λυθούν στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας (ECOFIN), το οποίο έκανε και τη Σύσταση στην Ελλάδα.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται, τονίζοντας ότι για την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση, βαρύνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απέκρυπταν την πραγματικότητα και τα οποία οφείλουν να απολογούνται για πράξεις και παραλήψεις και όχι να παριστάνουν τους κατήγορους.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα