Ομιλία Νεράντζη στην Infosystem για την Ευρυζωνικότητα

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 18:14

Την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διάδοση και ανάπτυξη του τομέα της Ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, επανέλαβε ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης Infosystem.

Χρειάζεται, τόνισε, σειρά μέτρων και τολμηρών παρεμβάσεων από την πλευρά της πολιτείας, νέες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα και την ερευνητική κοινότητα, και ενεργή συμμετοχή από όλους τους πολίτες.

Κατά τον κ. Νεράντζη σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο νέος νόμος περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο οποίος, κατατίθεται σύντομα στη Βουλή. Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου αναμένεται να συντελέσουν στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με τη ρύθμιση των θεμάτων της διασύνδεσης των δικτύων και της πρόσβασης σ’ αυτά.

Όπως τόνισε ο κ. Νεράντζης, οι νέες υποδομές ηλεκτρονικής επικοινωνίας καθίστανται βασικά «δομικά στοιχεία» μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν τη διευκόλυνση της μετάβασης προς την κοινωνία των πληροφοριών, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς των κρατών-μελών της ΕΕ, την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα