Συνέδριο για τις μεταφορές στις 21/10

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 09:26

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ανάπτυξη Εμπορευματικών Κέντρων και Συνδυασμένων Μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», διοργανώνει στις 21 Οκτωβρίου 2005 στο μεγάλο Αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ως γενικός συντονιστής του έργου ΙMONODE του προγράμματος INTERREG IIIB, με την συμμετοχή και υποστήριξη του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι το έργο ΙΜΟΝΟDE συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σχετικά με το έργο: Το έργο IMONODE 2003-2005, είχε ως κύριο στόχο να ερευνήσει και να προτείνει ενέργειες για βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και κυρίως κατά μήκος των Πανευρωπαϊκών Αξόνων V και Χ. Το έργο εστίασε κυρίως στις σιδηροδρομικές και συνδυασμένες μεταφορές και εξέτασε τις κρίσιμες παραμέτρους για την εξέλιξή τους μέσω της ανάπτυξης των κομβικών σημείων και τερματικών σταθμών. Το έργο συμπεριελάμβανε οριζόντιες και καθετοποιημένες δράσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα