Walmex: 34% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Μετά τη δημιουργία καταστημάτων στις αγροτικές περιοχές του Μεξικό
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 10:31

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 34%, αποτέλεσμα την καλύτερων πωλήσεων, που πραγματοποίησαν τα καταστήματα που άνοιξε φέτος με χαμηλότερο κόστος σε αγροτικές περιοχές του Μεξικό, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Wal-Mart de Mexico SA, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής της Λατινικής Αμερικής.

Η Walmex, που ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία με έδρα το Αρκάνσας, Wal-Mart Stores Inc., είχε καθαρά κέρδη 2 δισ. πέσος (186 εκατ. δολ.) ή 46 σεντάβος ανά μετοχή, έναντι 34 σεντάβος ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα έσοδά της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 38,8 δισ. πέσος.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Eduardo Solorzano, επιτάχυνε την επέκταση των μικρών καταστημάτων σε αγροτικές περιοχές, μετά την ανάληψη της θέσης αυτής στον Φεβρουάριο και άρχισε να μειώνει το κόστος και να αυξάνει τα περιθώρια. Η Walmex, κατέβαλε 1.739 δολ. ανά τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα και εξοπλισμό το 2004, έναντι κόστους 1.170 δολ., σύμφωνα με την αναλύτρια της Morgan Stanley, Lore Serra, τον περασμένο μήνα. Η γη στην πόλη του Μεξικό, όπου η Walmex, έχει τα περισσότερα καταστήματά της, μάλλον κόστισε ακριβότερα από την αντίστοιχη στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Φέτος η εταιρεία άνοιξε το 62% των καινούργιων καταστημάτων της εκτός των μεγάλων πόλεων, έως την 1η Αυγούστου, έναντι με το 24% από το 1998 έως το 2004, σύμφωνα με την Serra.

Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει 51 καταστήματα Bodega Aurrera το 2005, περισσότερα από τα 24 που είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει νωρίτερα. Αυτά τα μικρότερα καταστήματα, εξυπηρετούν, με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί, κοινότητες με περίπου 50.000 κατοίκους.

Η Walmex διαθέτει 729 μαγαζιά στο Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της, 179 Bodega Aurrera, 95 Supercenters και 64 Sam's Club χονδρικής. Tα Bodega Aurrera, αποτελούν περίπου το 30% των συνολικών της εσόδων, τα Sam's Club συμμετέχουν με 29% και τα Supercenters με 27%.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν πλέον του έτους, αυξήθηκαν 6,6% το τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2002. Η Walmex, συνέχισε να αποσπά μερίδιο από τις ανταγωνίστριές της, όπως την Grupo Gigante SA και την Grupo Comercial Chedraui SA, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, όπως τον Tufic Salem της Credit Suisse First Boston στο Μέξικο Σίτι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα