ΣΕΒΕ: Επιχειρηματική εκδήλωση στην Ταϊλάνδη

17-18 Nοεμβρίου 2005
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 13:49

Στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Asia Invest και τον Οργανισμό Επενδύσεων της Ταϊλάνδης, η οργάνωση και ο συντονισμός της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, η οποία θα συμμετέχει στη συνάντηση των 300 επιλεγμένων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ταϊλάνδης με αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Η Ταϊλάνδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, είναι μία χώρα με δυναμική αγορά, θαυμάσιο επενδυτικό κλίμα με ανταγωνιστικά κόστη, καλό ανθρώπινο δυναμικό και δραστήρια επιχειρηματική κοινότητα.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ταϊλάνδης και Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 22% μέσα στο 2004. Ο πληθωρισμός ανέρχεται στο 2,7% και το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανέρχεται στο 6,1%.

Οι επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν στο βασίλειο της Ταϊλάνδης απολαμβάνουν σταθερό πολιτικό και οικονομικό κλίμα και υπάρχουσες υποδομές.

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί και η γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως η είσοδος για άλλες ασιατικές αγορές.

Οι προηγούμενες εκδηλώσεις Partenariat στην Ασία κατέληξαν σε συνεργασίες στον εμπορικό τομέα και στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση παρέχει ευκαιρίες για τους Μικρομεσαίους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους παρακάτω Βιομηχανικούς Κλάδους:

→ Αγροτικά

→ Μηχανήματα και εξοπλισμός

→ Αυτοκίνητα και σχετική με τις μεταφορές βιομηχανία

→ Μόδα (Κλωστοϋφαντουργία, ενδύματα, προϊόντα δέρματος, αξεσουάρ, πέτρες και κοσμήματα)

→ Ηλεκτρονικά, ICT (Information in Communication Technology) και software

→ Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως: τουρισμός, εκτυπώσεις και

εκδόσεις, έρευνα και ανάπτυξη, εφαρμογές software και content, ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές, προστασία περιβάλλοντος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τα προφίλ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site http://www.euthailandpartenariat.com ή να επικοινωνήσουν με το ΣΕΒΕ στο τηλ. 2310 535.333.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα