Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τις προμήθειες του πετρελαίου θέρμανσης
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 08:36

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται, ότι οι ζημιές από τους τυφώνες, ενδέχεται να εμποδίσουν τα αμερικανικά διυλιστήρια να δημιουργήσουν αποθέματα για τον χειμώνα. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για τρίτη ημέρα.

Περίπου το 18% της δυναμικότητας παραγωγής των ΗΠΑ, παραμένει ακόμη ανενεργή εξ αιτίας των τυφώνων «Katrina» και «Rita», αναγκάζοντας τα διυλιστήρια που λειτουργούν, να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη βενζίνη. Οι προμήθειες διυλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, μειώθηκαν 4% την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά τη μείωση της παραγωγής στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των εννέα ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 52 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 62,32 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:46' μ.μ. στη Σιγκαπούρη, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 62,08 δολ. το βαρέλι και 16% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες τα συμβόλαια του Νοεμβρίου έκλεισαν 4 σεντς χαμηλότερα, στα 61,80 δολ. το βαρέλι. Συνολικά οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σε έξι, από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις, αγγίζοντας τα 60,35 δολ. το βαρέλι και τα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 29 Ιουλίου, πριν η τιμή ανακάμψει.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, αυξήθηκε 0,72 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στο 1,9779 δολ. το γαλόνι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Τα συμβόλαιά του αυξήθηκαν 1,17 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στο 1,9718 δολ. το γαλόνι, χθες. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται 34% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου αυξήθηκε 1,44 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στο 1,8150 δολ., στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή της τις προηγούμενες οκτώ ημέρες. Υποχώρησε 2,86 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στο 1,8006 δολ. το γαλόνι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές του καυσίμου, υποχώρησαν στα 1,77 δολ. το γαλόνι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα