Ιαπωνία: Αύξηση 8,2% των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Τον Αύγουστο, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 08:57

ΑΥΞΗΣΗ, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, καθώς οι εταιρείες, δαπάνησαν περισσότερα σε νέα εργοστάσια, σημάδι ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο θα αναπτυχθεί για τέταρτο τρίμηνο. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν – εποχιακώς προσαρμοσμένες – 8,2%, φθάνοντας στο 1,1 τρισ. γιέν (11 δισ. δολ.) και περισσότερο από τον Οκτώβριο του 2000, μετά από υποχώρησή τους 4,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. Κατά μέσον όρο, 26 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η αύξηση των παραγγελιών θα ήταν σε ποσοστό 2,5%.

Οι κατασκευαστές μηχανολογικού εξοπλισμού από την άλλη πλευρά, όπως η Mitsubishi Electric Corp., αναθεωρούν προς τα πάνω την πρόβλεψη των κερδών τους, καθώς πουλούν περισσότερα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα και οθόνες υγρών κρυστάλλων. Οι επενδύσεις, οι οποίες οδηγούν στην ανάπτυξη μαζί με τη ζήτηση των καταναλωτών, θα συνεχίσουν να τονώνουν την οικονομία της Ιαπωνίας φέτος, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 1,4%, φθάοντας στις 13.411,51 μονάδες, στις 2:11' μ.μ. Πριν από την ανακοίνωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού, ο δείκτης βρισκόταν στις 13.374,66 μονάδες. Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στα 114,07 γιέν στις 2:10' μ.μ. από 114,10 γιέν, πριν από την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα