Αύριο η κυβέρνηση αποφασίζει για την Ολυμπιακή

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2001 08:49

Στην αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα αποφασιστεί με ποιόν από τους τέσσερις υποψηφίους αγοραστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία πώλησης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκλειστεί η κατ'αρχήν προσφορά του εφοπλιστή Σταμάτη Ρέστη, επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικότερα, στην κυβερνητική επιτροπή θα παρουσιαστούν οι προσφορές και η αξιολόγηση της κάθε μιας, όπως έχει γίνει από τον σύμβουλο της ιδιωτικοποίησης Credit Suisse First Boston, για να αποφασιστεί με ποιόν από τους υποψήφιους αγοραστές θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να καταρτιστεί η τελική συμφωνία.

Η Credit Suisse First Boston, αξιολόγησε ως καλύτερη την προσφορά της αεροπορικής εταιρείας Axon Airlines και με άριστα το 20, τη βαθμολόγησε με 17 βαθμούς έναντι 14 που έδωσε στις Κυπριακές Αερογραμμές, εννέα στην αυστραλιανή εταιρεία συμμετοχικού κεφαλαίου Intergrated Airlines Solutions και τριών βαθμών στην εταιρεία του εφοπλιστή Σταμάτη Ρέστη.

Ο σύμβουλος, υποδεικνύει στην κυβέρνηση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αποκλειστικά με την Αxon Airlines για ένα μήνα και επειδή μάλλον ο χρόνος αυτός κρίνεται ως ανεπαρκής, προτείνει και δεύτερο μήνα διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία.

Σε περίπτωση όμως που δεν επιτευχθεί αυτό, προτείνεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον επόμενο υποψήφιο.

Αλλες πληροφορίες όμως, αναφέρουν ότι στην κυβερνητική επιτροπή θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο, ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να αρχίσει με όλους τους υποψήφιους, για να διαπιστωθεί εάν μπορεί ή όχι να συνεργαστούν δύο από τους τρεις, για να τους δοθεί από κοινού η Ολυμπιακή Αεροπορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα