Στηρίζει τις κυπριακές ΜμΕ η EBRD

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 16:42
UPD:16:46
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Την έναρξη προγράμματος στήριξης μικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο με ποσό που φτάνει τις 780 χιλ. ευρώ για περίοδο δύο ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Στόχος της EBRD είναι να βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να εισαγάγουν νέα προϊόντα και διαδικασίες, συνδέοντάς τις με έμπειρους επιχειρηματικούς συμβούλους και βοηθώντας τις να προσαρμοστούν στις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας της αγοράς.

«Μέσα από το πρόγραμμα βοηθούμε μικρές επιχειρήσεις να συνδεθούν με συμβούλους και διεθνείς εμπειρογνώμονες, που θα τους παρέχουν την τεχνογνωσία για να αναπτυχθούν», ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου της EBRD στην Κύπρο Libor Krkoska, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πύλη Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος διεθνώς, τα τελευταία 20 χρόνια, η EBRD έχει βοηθήσει πάνω από 14 χιλιάδες εταιρείες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί κατά μέσο όρο σε ποσοστό 23% μέσα σε ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος και αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους κατά 14%.

Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στοχεύοντας κυρίως στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος των νέων ανθρώπων και στην προώθηση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, ανέφερε από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυπριακή κυβέρνηση προωθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα και θα δημιουργήσουν την απαραίτητη υποδομή για να καταστούν οι κυπριακές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα