Στην EBRD το 5,4% της Ελληνικής Τράπεζας

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 15:56
UPD:16:55
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη (φωτ. αρχείου) χαρακτήρισε τη συμμετοχή της EBRD στην Ελληνική Τράπεζα ως ψήφο εμπιστοσύνης και διασφάλιση ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Συμφωνία για την απόκτηση του 5,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρουσία του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε τη συμμετοχή της EBRD στην Ελληνική Τράπεζα ως ψήφο εμπιστοσύνης και διασφάλιση ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

«Με τέτοιες κινήσεις επιβεβαιώνεται ότι το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία της χώρας γενικότερα γυρίζουν σελίδα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας: «Μέσα από τις προσπάθειες όλων μας η Κύπρος έχει αφήσει πίσω της το φαύλο κύκλο της ύφεσης και ακολουθεί ήδη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Ο διευθύνων σύμβουλος χρηματοοικονομικών οργανισμών της EBRD, Nικ Tεσεΐμαν τόνισε από την πλευρά του ότι η EBRD θα επικεντρωθεί στις αναδιαρθρώσεις των NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της Ελληνικής Τράπεζας. 

Το ανώτατο στέλεχος της EBRD, σημείωσε ότι η συμμετοχή της τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα «αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα και την Ελληνική» και επεσήμανε ότι «στην Κύπρο συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις». 

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα