Πετζετάκις: Συμφωνία με το γερμανικό όμιλο Bauhaus

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 17:05
UPD:17:07

Σε συμφωνία με τον γερμανικό Όμιλο Bauhaus προχώρησε η Behka-Plast GmbH, γερμανική θυγατρική κατά 100% της βιομηχανίας πλαστικών και ελαστικού Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία είναι τριετούς διάρκειας και προβλέπει την προμήθεια συστημάτων σωλήνων στο δίκτυο της Bauhaus που σήμερα αριθμεί 185 καταστήματα λιανικής σε όλη την Ευρώπη. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ κατ’ελάχιστον, ενώ υπολογίζεται πως θα αυξήσει κατά 21% τον ετήσιο κύκλο εργασιών της γερμανικής θυγατρικής της Πετζετάκις. Μέρος της προμήθειας προς την Bauhaus θα παράγεται τόσο στην μονάδα παραγωγής της Γερμανίας όσο και στο εργοστάσιο της Θήβας που αποτελεί την μεγαλύτερη σε δυναμικότητα μονάδα του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πετζετάκις, η Bauhaus κατέχει ηγετική θέση πανευρωπαϊκά στον τομέα της λιανικής αγοράς σε είδη κατοικίας, δόμησης και κήπου. Διαθέτει εκτενές δίκτυο καταστημάτων σε 10 χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Δανία, η Ισπανία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Τουρκία.

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί για την Πετζετάκις την είσοδό της για πρώτη φορά στον τομέα DIY (do-it-yourself - καταστήματα λιανικής πώλησης δομικών υλικών) εκτός Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα