Εξαγορά ουγγρικής εταιρείας από την Αργυρομεταλλευμάτων

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2001 16:24

Την εξαγορά του 100% των μετοχών της ουγγρικής εταιρείας Bentonit Hungaria Kft (ΒΕΗ), η οποία ανήκει στην DYWO (Dyckerhoff Wopfinger Umweltstoffe) GmbH, θυγατρική των ομίλων τσιμέντου Dyckerhoff (Γερμανία) και Wopfinger Baumit (Αυστρία), ανακοίνωσε η Αργυρομεταλλευμάτων & Bαρυτίνης.

Η Βentonit Ηungaria δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μπεντονίτη. Διαθέτει, στο Egyhazaskeszo της Δυτικής Ουγγαρίας, μεταλλευτικά αποθέματα μπεντονίτη τριών εκατ. τόνων και εργοστάσιο επεξεργασίας μπεντονίτη, δυναμικότητας 40.000 τόνων ετησίως, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2000.

Με την εξαγορά της Bentonit Hungaria, η Αργυρομεταλλευμάτων & Bαρυτίνης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της, επαυξάνει και συμπληρώνει την ποικιλία των αποθεμάτων μπεντονίτη που ήδη διαθέτει στην Ελλάδα, Βαυαρία και Γεωργία. Παράλληλα, διευρύνει τη δραστηριότητά της στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα μπεντονίτη στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Βentonit Ηungaria θα ενταχθεί στη δύναμη της παραγωγής της Γερμανίας για την πλήρη αξιοποίηση των συνεργειών με τις μονάδες της γερμανικής θυγατρικής IKO-Minerals, η οποία, μετά την πρόσφατη πώληση της IKO-Fill, έχει εστιάσει πλήρως σε δραστηριότητες βασισμένες στο μπεντονίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα