Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών με τέσσερα νομοσχέδια

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2001 16:37

Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε σε τέσσερα συγκεκριμένα νομοσχέδια που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία κινήτρων για τη δημιουργία ισχυρών επιχειρηματικών μονάδων, θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος του έτους. «Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα, να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση συμμαχιών, συνεργασιών και συγχωνεύσεων με αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Πρέπει να βλέπουμε πια την ευρωπαϊκή αγορά», τόνισε ο υπουργός.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα υποβληθεί στη Βουλή μέχρι το Φεβρουάριο του 2002.

Το τρίτο νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται η φορολογική μεταρρύθμιση, κατατίθεται στη Βουλή στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2002. «Η φορολογική μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί εντός του 2002 και θα κινείται στην κατεύθυνση περαιτέρω απλοποίησης του συστήματος φορολόγησης, ενδυνάμωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της οικονομίας και δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Το τέταρτο νομοσχέδιο που αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στο τέλος του εξαμήνου του 2002.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης, με το νέο νομοσχέδιο θα στηρίζεται η απόδοση της επένδυσης και θα προβλέπεται μεγαλύτερη συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στην αξιολόγηση των επενδύσεων.

Μιλώντας για επιμέρους θέματα που συνδέονται με την οικονομία και τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνεχίζεται κανονικά με συγκεκριμένους όρους και διαδικασίες πλήρους διαφάνειας. Για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας μας, επανέλαβε πως είναι υπερδιπλάσιοι του μέσου ρυθμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς για το 2001 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 4,1% και για το 2002 3,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα