Aνοδικά κινήθηκε για δεύτερη ημέρα το πετρέλαιο

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των προμηθειών του στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 09:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε για δεύτερη ημέρα το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, πριν από την αυριανή έκθεση, η οποία αναμένεται να δείξει ότι οι προμήθειες του καυσίμου στις ΗΠΑ, υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η International Energy Agency (ΙΕΑ), είπε χθες ότι οι χώρες μέλη της, ενδέχεται να διαθέσουν έκτακτα αποθέματα για δεύτερη φορά φέτος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τον χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, η ζήτηση καυσίμων για θέρμανση. Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, μία κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε κατά 1,8%, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου αυξήθηκε 42 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 63,95 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:37' π.μ., στη Σιγκαπούρη, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε 21 σεντς υψηλότερα, στα 63,74 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια έχουν υποχωρήσει 10%, από τις 30 Αυγούστου, ημερομηνία που άγγιξαν τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα των 70,85 δολ. το βαρέλι, μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina» στην ξηρά. Οι τιμές, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, βρίσκονται 22% υψηλότερα. Χθες, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,73 δολ., ποσοστό 2,8%, για να κλείσει στα 63,53 δολ. το βαρέλι.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, θα ανακοινώσει την εβδομαδιαία του έκθεση για τα αποθέματα πετρελαίου αύριο στις 10:30' π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, αυξήθηκε για δεύτερη ημέρα, σε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 1,835 δολ. το γαλόνι. Οι τιμές του καυσίμου είναι 37% χαμηλότερες από τα επίπεδα ρεκόρ των 2,92 δολ. το γαλόνι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 31 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα