Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 16:39
UPD:16:40
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Έντονη μεταβλητότητα κυριαρχεί στην έναρξη των συναλλαγών της Wall Street, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή. Η συνεδρίαση σήμερα ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων στη Γαλλία.

Ειδικότερα, στις 16:42, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% στις 17.269,96 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,12% στις 4.933,95 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,44% στις 2.031,88 μονάδες.

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχεται ο αεροπορικός κλάδος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη εμπλοκή του στα σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS. Η Delta Air Lines χάνει 2,3% και η American Airlines βρίσκεται στο -2,5%.

Επίσης, απώλειες 5,7% σημειώνει η Starwood Hotels, μετά τη συμφωνία που υπήρξε για την εξαγορά της από τη Marriott International, έναντι τιμήματος 12,2 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, η Perrigo σημειώνει κέρδη 1,5%, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες του 6,2% που σημείωσε την Παρασκευή, λόγω της αποτυχίας να συμφωνηθεί η εξαγορά της Mylan NV.

Αρνητικά στην αγορά λειτουργεί, επίσης, και το νέο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), που καταφέρεται εναντίον όποιον βοήθησε τη Γαλλία να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους του ISIS στη Συρία. Οι ΗΠΑ ήταν μεταξύ των δυνάμεων που συνέβαλαν στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα