Διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 17:34

Οι επιτηδευματίες που διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης στο κοινό, υποχρεούνται από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη ή από μηχανογραφικά έντυπα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οταν ο αγοραστής βαρύνεται προσωπικά με τη δαπάνη για την αγορά πετρελαίου, θα αναγράφονται στα παραστατικά, εκτός των υποχρεωτικών δεδομένων, και το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ του πελάτη (αγοραστή), η ιδιότητά του σε σχέση με το ακίνητο (ιδιοκτήτης, ενοικιαστής, δωρεάν παραχώρηση) αλλά και το είδος και η ποσότητα του πετρελαίου και ο τόπος παράδοσης του προϊόντος.

Οταν η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου βαρύνει από κοινού πολλά πρόσωπα, (περιπτώσεις των πολυκατοικιών, διπλοκατοικιών κλπ.), θα αναγράφεται εκτός των άλλων:

- Ως ΑΦΜ πελάτη, ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή εκπροσώπου των προσώπων για λογαριασμό των οποίων διενεργείται η αγορά του πετρελαίου.

- Η ένδειξη πολυκατοικία ή διπλοκατοικία κλπ. και

- Η ιδιότητα με την οποία πραγματοποιεί ο πελάτης την αγορά (ως διαχειριστής, ως εκπρόσωπος κλπ).

Επίσης η εγκύκλιος προβλέπει τα παραστατικά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από αγρότη (για τις ατομικές ή τις οικογενειακές τους ανάγκες εκδίδεται Δελτίο Λιανικής Πώλησης, ενώ για τις ανάγκες της αγροτικής τους εκμετάλλευσης, εκδίδεται δελτίο αποστολής και τιμολόγιο).

Τέλος, καθιεριώνεται η υποχρέωση υποβολής αναλυτικών καταστάσεων για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα