Bain Capital: Συμφωνία εξαγοράς της CRC Health Group

Αντί του ποσού των 720 εκατ. δολαρίων
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 11:08

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της CRC Health Group, αντί του ποσού των 720 εκατ. δολ., προσθέτοντας στη γκάμα των 25 και πλέον κέντρων της, κέντρα αποτοξίνωσης αλκοολικών, έκλεισε η Bain Capital το κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου και φίρμα συμμετοχών.

«Είναι μια υπέροχη αγορά για να γίνεις πωλητής και πιο προκλητική για να γίνεις αγοραστής», ανέφερε ο Douglas Lehrman, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών North Castle. Η πώληση, είναι η μεγαλύτερη της North Castle, επεσήμανε ο ίδιος σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Η CRC, που εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διαχειρίζεται περισσότερα από 90 κέντρα σε 22 πολιτείες. Η North Castle έθεσε την εταιρεία προς πώληση σε δημοπρασία που διαχειρίζεται η JPMorgan Chase & Co. και η Merrill Lynch & Co., Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Η North Castle αγόρασε την CRC τον Αύγουστο του 2002 με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της DLJ Merchant Banking Partners της Credit Suisse Group's και του Ontario Municipal Employee Retirement System. Ο Lehrman, αρνήθηκε να πει πόσα θα είναι τα κέρδη της εταιρείας από την πώληση. Η North Castle, ιδρύθηκε από τον Charles F. Baird το 1997.

Ο Alex Stanton, εκπρόσωπος της Bain Capital, με έδρα τη Βοστόνη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Bain έχει δημιουργήσει οκτώ κεφάλαια και έχει επενδύσει σε περίπου 230 εταιρείες. Ο τομέας των επενδύσεων στον τομέα της προσωπικής υγείας, περιλαμβάνει την Duane Reade, τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στην περιοχή της Ν. Υόρκης και της Control Delivery Systems. H Ropes & Gray LLP είναι σύμβουλος της Bain και η Debevoise & Plimpton LLP είναι σύμβουλος της CRC Health.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα