Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 11:08

Bain Capital: Συμφωνία εξαγοράς της CRC Health Group

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της CRC Health Group, αντί του ποσού των 720 εκατ. δολ., προσθέτοντας στη γκάμα των 25 και πλέον κέντρων της, κέντρα αποτοξίνωσης αλκοολικών, έκλεισε η Bain Capital το κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου και φίρμα συμμετοχών.

«Είναι μια υπέροχη αγορά για να γίνεις πωλητής και πιο προκλητική για να γίνεις αγοραστής», ανέφερε ο Douglas Lehrman, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών North Castle. Η πώληση, είναι η μεγαλύτερη της North Castle, επεσήμανε ο ίδιος σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Η CRC, που εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διαχειρίζεται περισσότερα από 90 κέντρα σε 22 πολιτείες. Η North Castle έθεσε την εταιρεία προς πώληση σε δημοπρασία που διαχειρίζεται η JPMorgan Chase & Co. και η Merrill Lynch & Co., Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Η North Castle αγόρασε την CRC τον Αύγουστο του 2002 με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της DLJ Merchant Banking Partners της Credit Suisse Group's και του Ontario Municipal Employee Retirement System. Ο Lehrman, αρνήθηκε να πει πόσα θα είναι τα κέρδη της εταιρείας από την πώληση. Η North Castle, ιδρύθηκε από τον Charles F. Baird το 1997.

Ο Alex Stanton, εκπρόσωπος της Bain Capital, με έδρα τη Βοστόνη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Bain έχει δημιουργήσει οκτώ κεφάλαια και έχει επενδύσει σε περίπου 230 εταιρείες. Ο τομέας των επενδύσεων στον τομέα της προσωπικής υγείας, περιλαμβάνει την Duane Reade, τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στην περιοχή της Ν. Υόρκης και της Control Delivery Systems. H Ropes & Gray LLP είναι σύμβουλος της Bain και η Debevoise & Plimpton LLP είναι σύμβουλος της CRC Health.