Ανησυχία εξαγωγέων για τη συνέχιση της αποχής γεωπόνων

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 13:34

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, τον υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, καθώς και στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, το παρακάτω έγγραφο:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής του, είναι αναγκασμένος να επισημάνει για μια ακόμη φορά ότι η περαιτέρω παράταση της απεργίας των γεωπόνων του δημοσίου, σε συνδυασμό και με τις αυξήσεις των διεθνών τιμών των υγρών καυσίμων, θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και των εξαγόμενων αγροτικών μας προϊόντων, η βελτίωση της οποία αποτελεί τον κύριο στόχο της αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης».

«Ειδικότερα, για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις αγροτικών και κυρίως εποχικών και ευπαθών προϊόντων, οι συνέπειες της απεργίας είναι ιδιαίτερα καταστροφικές, εάν λάβουμε υπόψη μας την αλλοίωση των προϊόντων, την αδυναμία παράδοσης αυτών σε συμφωνημένες ημερομηνίες, την ακύρωση παραγγελιών, την κατάπτωση ρητρών για μη έγκαιρες παραδόσεις και τέλος την οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από όλα τα παραπάνω».

«Υστερα από αυτά, και επειδή οι εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής, επιβάλλεται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό, να δοθεί εντολή στις κατά τόπους Τελωνειακές Αρχές, ώστε να επιτρέπουν την εξαγωγή των προϊόντων αυτών χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό ελέγχου, αλλά με υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του εξαγωγέα, προσωρινή λύση που είχε δοθεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα