Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με προϊόντα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Inpex Corp., των εταιρειών με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στην περιφέρεια, μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού και του αργού πετρελαίου.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, όπως της Tokyo Electron Ltd. κινήθηκαν ανοδικά, μετά την πρόβλεψη της Samsung Electronics Co., ότι οι τιμές για τις οθόνες υγρών κρυστάλλων και των κινητών τηλεφώνων θα κινηθούν ανοδικά, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, μετά από τέσσερα τρίμηνα μείωσης των κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 109,67 μονάδες, στις 12:01' μ.μ. στο Τόκυο. Περίπου πέντε μετοχές κινούντο πτωτικά, για κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο. Νωρίτερα ο δείκτης αναρριχήθηκε έως και 0,3%. Οι κλάδοι των εταιρειών ενεργείας και των υλικών, σημείωναν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,3% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng, έχασε 0,6%. Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωνε απώλειες 0,3%, τη στιγμή που ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,2%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ άνοδο σημείωσαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο MSCI Asian Energy index, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 27% μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 50%. Οι μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες, σημείωσαν άνοδο 15% και είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Στο Λονδίνο, τα συμβόλαια του χαλκού υποχώρησαν 1,6% χθες, φθάνοντας στα 3.838 δολ. ο μετρικός τόνος, διευρύνοντας τις απώλειες των δύο ημερών σε ποσοστό 3,3%. Στη Ν. Υόρκη το πετρέλαιο υποχώρησε 1,6%, φθάνοντας στα 63,08 δολ. το βαρέλι. Στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 62,82 δολ. το βαρέλι.

Ο περιφερειακός δείκτης για τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, σημείωσε άνοδο 0,3%, αναχαιτίζοντας τις απώλειες 3,1% των δύο ημερών, αποτέλεσμα της ανησυχίας ότι η αύξηση των κερδών θα περιοριστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα