Ευκλ. Τσακαλώτος: Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας» ανέφερε για την ανακεφαλαιοποίηση
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 22:46
UPD:10/11/2015 21:28
SOOC/Aris Oikonomou

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το Eurogroup στάθηκε στην ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, ενώ τόνισε ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση.

«Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως διευκρίνισε, η ελληνική πλευρά έχει μία εβδομάδα για να κλείσει τα εναπομείναντα ζητήματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το Eurogroup στάθηκε στην ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, ενώ τόνισε ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση.

ΕΡΤ

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναγνώρισαν παράλληλα ότι έχει γίνει πολλή δουλειά, γρήγορα και με οργανωμένο τρόπο.

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, διότι όπως εξήγησε, οι τράπεζες πρέπει τώρα να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, οπότε ορισμένα από τα θέματα που θα μπορούσαν να διευθετηθούν αργότερα, πρέπει τελικά να λυθούν από τώρα.

«Είχαμε να συζητήσουμε μερικά θέματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το τρίγωνο που περιέχει την ανακεφαλαιοποίηση, τους κανόνες που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών και το χρηματοπιστωτικό τομέα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έχω, λοιπόν, κάθε προσδοκία ότι θα έχουμε πολύ καλά νέα σε μια εβδομάδα από τώρα», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα