Εικόνα Ηχος: Κλείσιμο καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 13:12

Συνεχίζει την αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεών της η εταιρεία Εικόνα Ηχος ΑΕΕ, με το κλείσιμο ζημιογόνων σημείων πώλησης και το άνοιγμα νέου καταστήματος στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, το οποίο έχει ως απώτερο στόχο τη χρηματοοικονομική βελτίωση και την εξασφάλιση λειτουργικής κερδοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη στο κλείσιμο του καταστήματος που διατηρούσε στην Θεσσαλονίκη, επί της οδού Βασ. Γεωργίου 15. Βασικός λόγος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η αδυναμία του καταστήματος να καλύψει τα σταθερά και μεταβλητά έξοδα, αλλά και η επιβάρυνση που δημιουργούσε η λειτουργία του στα επιμεριζόμενα λειτουργικά έξοδα της διοίκησης.

Σημειώνεται ότι, το μερίδιο του συγκεκριμένου καταστήματος στο συνολικό κύκλο εργασιών των καταστημάτων ήταν 6,3% το 2004, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το εννεάμηνο του 2005 προσδιορίζεται στο 5,4%.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόνο οι δαπάνες που σχετίζονται άμεσα με το κατάστημα (χωρίς να υπολογιστούν οι επιμεριζόμενες δαπάνες διοίκησης) υπολογίζονται στα 250.000 ευρώ ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα