Αρχισε το 3ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 14:24

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2005, το Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών που πραγματοποιείται για 3η φορά φέτος στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των Χρηματιστηρίων, Αποθετηρίων και Επιτροπών Κεφαλαιαγορών από την Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία, FYROM και Σερβία.

Στη σημερινή πρώτη μέρα του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τονίζοντας ότι "σκοπός της συνάντησης είναι να κατανοήσουν όλοι τις συνθήκες λειτουργίας των αγορών και να αναγνωρίσουν ευκαιρίες όπου υπάρχει κοινό ενδιαφέρον για συνεργασίες."

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος άνοιξε το συνέδριο, επισημαίνοντας ότι "ο στόχος του φετινού συνεδρίου είναι διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιές. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για το πως θα μπορούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσελκύσουμε, από κοινού τους ξένους επενδυτές στις αγορές μας. Το κοινό μας όραμα θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας μεγάλης, ενιαίας κεφαλαιαγοράς της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης". Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρηματιστηρίων κ. Gregor Pozniak, τόνισε στην ομιλία τους ότι κλειδί της επιτυχίας στις συνεργασίες μεταξύ των αγορών, είναι η προσήλωση στον πελάτη, η επιχειρησιακή ευελιξία, η αξιοποίηση των δυνατών σημείων που έχει κάθε αγορά και η αυστηρή διαχείριση του κόστους.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με συζητήσεις σχετικά με την άποψη των εποπτικών αρχών και των θεσμικών επενδυτών για τις συνεργασίες στην περιοχή, καθώς και με τις παρουσιάσεις της διάρθρωσης και λειτουργίας των Κεφαλαιαγορών που συμμετέχουν στο συνέδριο.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα απευθύνει ομιλία προς τους συνέδρους, σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα