Sony Ericsson: Υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 10:12

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 16% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη τoυ venture της Sony Corp. και της Ericsson AB, Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων και διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson, της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αυξήθηκαν στα 104 εκατ. ευρώ (126 εκατ. δολ.) από 90 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 2,06 δισ. ευρώ, από 1,68 δισ. ευρώ.

Η Sony Ericsson σχεδιάζει να αμυνθεί των ανταγωνιστριών της με κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν τη συχνότητα του Walkman της Sony, αλλά και με την πώληση φθηνότερων κινητών στην Κίνα και την Ιαπωνία. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του 2005, πλέον των 760 εκατ. κινητών τηλεφώνων, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για πωλήσεις 720 εκατ. κινητών τηλεφώνων.

Τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν στα 151 εκατ. ευρώ, από 136 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, προέβλεπαν ότι τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας θα διαμορφωνόντουσαν στα 104 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές δεν προέβλεψαν τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson.

Η Nokia Oyj είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, η Motorola Inc. των, είναι η δεύτερη, η Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας και η LG Electronics Inc., είναι η τρίτη και τέταρτη σε μέγεθος αντιστοίχως στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner Inc., τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα