Χ.Α.: «Δειλή» αντίδραση στη σκιά των τραπεζικών πιέσεων

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 13:50
UPD:14:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Διττή είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επιχειρείται από ορισμένους τίτλους να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που ασκούνται και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, στις 13:49, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,27% στις 684,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 19,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,82% στις 203,96 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 5,33% στις 202,93 μονάδες.

Αν και ο γενικός δείκτης «είδε» για λίγη ώρα σήμερα το θετικό πρόσημο, οι έντονες ρευστοποιήσεις που υπάρχουν στις μετοχές της Πειραιώς (-3,51%), της Alpha Bank (-6,36%) και της Εθνικής (-9,17%) συντηρούν πλέον το αρνητικό πρόσημο. Οι διεργασίες, άλλωστε, της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου εντείνονται σταδιακά, με τις διοικήσεις να συνεχίζουν τον αγώνα δρόμου για την κάλυψη όσο των δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από ιδιώτες.

Στο μεταξύ, παρατηρείται μια δυστοκία αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, με την αγορά να αναμένει τα μηνύματα από τις σημερινές επαφές, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση, καθώς οι διαφορές με την τρόικα στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών παραμένουν.

Στο ταμπλό τώρα, σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τρεις τραπεζικές μετοχές, με την Eurobank να ξεχωρίζει στον αντίποδα, καθώς σημειώνει κέρδη 3,13%. Επίσης, πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Aegean, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύονται κατά 1,94%, η Λάμδα είναι στο +1,12% και η Τιτάν στο +1,05%. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα