Εκθεση της Eurostat για τον τραπεζικό τομέα

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων ανά τράπεζα
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2001 18:32

Mείωση του αριθμού των τραπεζών και μικρή αύξηση των τραπεζικών υποκαταστημάτων και της τραπεζικής απασχόλησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Εξάλλου, σε κάθε ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα απασχολείται τετραπλάσιος αριθμός τραπεζικών υπαλλήλων σε σχέση με το μέσο κοινοτικό όρο.

Αυτά προκύπτουν από στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, σε ειδικό δελτίο για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Eurostat αναφέρει ότι το 1999 σε σχέση με το 1998, ο αριθμός των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε κατά 4,7%. Στους «15» ο αριθμός των τραπεζών μειώθηκε κατά 5,4% με 8.330 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το 1999.

Εξάλλου, το 1999 σε σχέση με το 1998, η απασχόληση στον ελληνικό τραπεζικό τομέα αυξήθηκε κατά 1,7% και αντιπροσωπεύει το 1,4% τη συνολικής απασχόλησης στη χώρα μας. Η απασχόληση στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 1,8% τη συνολικής απασχόλησης και αυξήθηκε κατά 2,8%.

Η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό τραπεζικών υπαλλήλων ανά χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ( 1.359 εργαζομένους). Στην ΕΕ οι τράπεζες απασχολούν κατά μέσο όρο σχεδόν τέσσερις φορές λιγότερους υπαλλήλους (331 τραπεζικοί υπάλληλοι ανά τράπεζα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα