Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Nippon Mining Holdings Inc., μετά την ανάκαμψη της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του χαλκού, αποτέλεσμα της ζήτησης από την Κίνα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 109,08 μονάδες, στις 12:03' μ.μ. στο Τόκυο. Κατά τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο δείκτης υποχώρησε 2,1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες συνεχόμενες απώλειες, μέσα σε τρεις μήνες. Ο κλάδος των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της BHP και της Nippon Mining, σημείωσε σήμερα, τη μεγαλύτερη άνοδο στον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Topix, αναρριχήθηκε 0,4%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Toyota Motor Corp., κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο του δολαρίου των ΗΠΑ, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, έναντι του γιέν. Ο Nikkei 225, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, κέρδιζε 0,7%. Οι μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αποτέλεσαν το 1/5 της συνολικής του ανόδου. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες, οι τιμές του χαλκού στη Ν. Υόρκη, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός, καθώς μειώθηκαν τα διεθνή αποθέματα του μετάλλου και η ζήτηση από την Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια χαλκού στον κόσμο, κινήθηκε ανοδικά. Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο 3,7%, φθάνοντας στο 1,821 δολ. η λίμπρα στη Ν. Υόρκη. Το μέταλλο, υποχώρησε 2,9% την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ του 1,838 δολ. η λίμπρα, στις 12 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2,8%, φθάνοντας στα 64,36 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι μία καταιγίδα, θα διαταράξει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικό, τη μεγαλύτερη πηγή του καυσίμου στη χώρα. Νωρίτερα, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 64,07 δολ. το βαρέλι.

Το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε τα 115,40 γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Σεπτεμβρίου του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα