Χονγκ Κονγκ: Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών η ανεργία

Μετά τη δημιουργία της Disneyland στην πόλη
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 12:32

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, υποχώρησε η ανεργία στο Χονγκ Κονγκ τον Σεπτέμβριο, καθώς η δημιουργία του θεματικού πάρκου, Disneyland, της Walt Disney Co., ώθησε στα ύψη τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία, καταστήματα και ταξιδιωτικά γραφεία.

Ο δείκτης ανεργίας, εποχιακώς προσαρμοσμένος, υποχώρησε στο 5,5% από το 5,7% που ήταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η ανεργία, διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2001 και χαμηλότερα των προβλέψεων των 19 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 5,6%.

Τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τράπεζες και οι εταιρείες εμπορίου και υπηρεσιών, επεκτείνονται, καθώς αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών και ωθούν ανοδικά την οικονομία, μετά το σύνδρομο του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS), το 2003. Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ, προσέλαβε 18.000 ανθρώπους από τις 12 Σεπτεμβρίου, που άνοιξε.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 4.300, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 3,39 εκατ. ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ωστόσο, το εργατικό δυναμικό του Χονγκ Κονγκ μειώθηκε κατά 5.400, στα 3,6 εκατ. εργαζομένους, καθώς μερικοί από τους εργαζομένους το καλοκαίρι, επέστρεψαν στα σχολεία.

Παρά τη μείωση της ανεργίας από το 8,6% πριν δύο χρόνια, ο δείκτης παραμένει υψηλός στο Χονγκ Κονγκ, υψηλότερος από τη Σιγκαπούρη, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν.

Η κυβέρνηση επιδιώξει να μετατρέψει την πόλη των 6,9 εκατ. κατοίκων, σε ένα προορισμό διακοπών και επένδυσε γι αυτό 3 δισ. δολ. στην Disneyland, η οποία θα δημιουργήσει μέσα στα επόμενο 20 χρόνια, 36.000 θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα