Από 1/1/2006 οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 15:50

Oλες οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2006, όπως και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από τις αρχές του επομένου έτους, η οποία θα είναι ήπια και θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μεσοσταθμική αύξηση των αντικειμενικών αξιών 30% - 50%, καθώς έχουν να αναπροσαρμοστούν από το Μάρτιο του 2001 και απέχουν σημαντικά από τις πραγματικές αξίες της αγοράς.

Η επιβολή του Φ.Π.Α. θα εφαρμοσθεί μόνο σε οικοδομές, η άδεια των οποίων θα εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2006, καθώς και στην παράδοση ακινήτων η άδεια των οποίων θα αναθεωρηθεί μετά την ημερομηνία αυτή, εφόσον μέχρι την 1/1/2006 δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι κάθε περαιτέρω μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακινήτου ή εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου που αποκτήθηκε με οποιαδήποτε αιτία μετά την 1/1/2006 παύει να επιβαρύνεται με το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα