Καταλαγιάζει η διαμάχη για τις φρυγανιές χωρίς...

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 20:46

Η βιομηχανία τροφίμων Ε.Ι.Παπαδόπουλος υποχρεώνεται με δικαστική απόφαση να αποσύρει προσωρινά από την αγορά τις φρυγανιές σίτου και σικάλεως «Παπαδοπούλου Χωρίς», και να παύσει προσωρινά την προβολή της διαφήμισης, με την οποία δηλώνεται ότι τα παραπάνω προϊόντα δεν περιλαμβάνουν λιπαρά, καθώς στην λίστα συστατικών περιλαμβάνεται λεκιθίνη ή Ε-472e. Για κάθε παράβαση της σχετικής δικαστικής απόφασης έχει οριστεί χρηματική ποινή.

Κατά της βιομηχανίας είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η Elbisco Εμπορική ΑΕ, στην οποία, με την ίδια απόφαση, απαγορεύτηκε προσωρινά να χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις της τη φράση «οι μόνες φρυγανιές χωρίς αλάτι», γιατί πρόκειται για ανακριβή δήλωση.

Η Ε.Ι.Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει παύσει να παράγεται και να διατίθεται από τις 16/6/2005 και έχει αντικατασταθεί με το νέο προϊόν «Φρυγανιές Παπαδοπούλου Χωρίς», που παράγεται, χωρίς προσθήκη λεκιθίνης σόγιας και E472e.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα