Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο επτά ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co., μετά τη μεγαλύτερη άνοδο των αμερικανικών μετοχών μέσα σε έξι μήνες, η οποία τόνωσε την εμπιστοσύνη για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 107,62 μονάδες, στις 11:50' π.μ. στο Τόκυο. Τις έξι προηγούμενες ημέρες, υποχώρησε 3,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες συνεχείς απώλειες σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Επτά από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε 0,7%, φθάνοντας στις 13.222,25 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες των έξι ημερών. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε 1,1% και σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, σημείωνε άνοδο 0,8%. Ολοι οι δείκτες κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500, αναρριχήθηκε 1,5%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τις 21 Απριλίου.

Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, έστειλε τις μετοχές των εταιρειών ενεργείας χαμηλότερα. Χθες, τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησαν 1,3%, φθάνοντας στα 62,41 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και στα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο στις 10 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 62,07 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 12% από τις 30 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και στα 70,85 δολ. το βαρέλι, μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina» στη Λουϊζιάνα και το Μισσισσιππί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα