China Construction: 8 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 07:24

ΟΚΤΩ δισ. δολ. ΗΠΑ, σε μετοχές, πούλησε η China Construction Bank Corp., κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή σε τέσσερα χρόνια, καθώς η ζήτηση για δάνεια αυξάνεται, σε μία οικονομία που αναπτύσσεται δύο φορές ταχύτερα από τον μέσον όρο της διεθνούς ανάπτυξης.

Η τράπεζα, η τρίτη μεγαλύτερη της Κίνας, πούλησε το 12% των συνολικών της μετοχών προς 2,35 δολ. Χονγκ Κονγκ (30,3 σεντς του δολ. των ΗΠΑ) τη μία, σύμφωνα με τραπεζίτες που διαχειρίστηκαν την πώληση. Η τιμή ήταν κοντά στο ανώτατο σημείο της κλίμακας, καθώς η προσφορά προσήλκυσε τουλάχιστον 76 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομία της Κίνας, η οποία αναπτύσσεται κατά μέσον όρο με 9,5% ετησίως, από την αναμόρφωση της ελεύθερης αγοράς το 1978, θα αναπτυχθεί 8,8% το τέταρτο τρίμηνο και 9,1% στο σύνολο του έτους. Η ανάπτυξη της χώρας θα είναι υπερδιπλάσια της πρόβλεψης 4,3% του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος.

Η δημόσια εγγραφή της Construction Bank, ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2001 όταν η Kraft Foods Inc. διέθεσε τις μετοχές της στο ευρύ κοινό. Οι μετοχές της τράπεζας, θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 27 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα