Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου

Μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 07:44

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη για τρίτη ημέρα, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν περισσότερο απ'ό,τι αναμενόταν, αφού η παραγωγή ανέκαμψε μετά τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες «Katrina» και «Rita».

Τα αποθέματα, αυξήθηκαν 1,8% την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από το διπλάσιο της πρόβλεψης των οικονομικών αναλυτών. Η παραγωγή των ΗΠΑ, αυξήθηκε 6,3%, καθώς οι εταιρείες επιδιόρθωσαν τις ζημιές στις πλατφόρμες και τους αγωγούς του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό. Και οι εισαγωγές όμως αυξήθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησε 57 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 61,84 δολ. το βαρέλι, στις 11:57' π.μ. στη Σιγκαπούρη, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Οι τιμές, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 13%, από τις 30 Αυγούστου, όταν αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, των 70,85 δολ. το βαρέλι, μετά τον τυφώνα «Katrina».

Τα συμβόλαια, που λήγουν σήμερα, υποχώρησαν 79 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 62,41 δολ. το βαρέλι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Οκτωβρίου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 46 σεντς, φθάνοντας στα 61,05 δολ. το βαρέλι, διευρύνοντας τη χθεσινή υποχώρηση του 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα