ABN Amro, Societe Generale: Προσφορά για την Guangdong Bank

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 07:57

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την αγορά μεριδίου πλειοψηφίας σε κινεζική τράπεζα, προκειμένου να καταστούν ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής, κάνουν ABN Amro Holding NV – η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας - και Societe Generale SA, η τρίτη σε μέγεθος δανείστρια της Γαλλίας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σχεδιάζουν να συνεργαστούν με Κινέζους εταίρους, προκειμένου να αποκτήσουν το 51% της Guangdong Development Bank, η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία 43 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι συνομιλίες είναι απόρρητες. Η Citigroup Inc., η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας και η DBS Group Holdings Ltd. της Σιγκαπούρης, επιδιώκουν επίσης να αποκτήσουν μερίδιο στην κινεζική τράπεζα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η Guangdong Development, που ιδρύθηκε το 1988 στην επαρχιακή πρωτεύουσα Guangzhou, νοτίως της Κίνας, έχει 26 καταστήματα και 63% περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τα αντίστοιχα της Shenzhen Development Bank Co. Η τράπεζα, που ελέγχεται από την εταιρεία επενδύσεων Newbridge Capital Ltd. με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, έχει χρηματιστηριακή αξία 8,1 δισ. γιουάν (1 δισ. δολ. ΗΠΑ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα