SAP: Αναθεώρησε προς τα πάνω τις πωλήσεις του έτους

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 08:41

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των πωλήσεων, για το σύνολο του έτους, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, SAP, μετά την αύξηση 15% των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που τη βοήθησε να κερδίσει μερίδιο από την Oracle Corp. στις ΗΠΑ.

Τα έσοδα αδείας, μέτρο κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη, θα αυξηθούν από 12% έως 14% φέτος, υψηλότερα του στόχου 10% έως 12%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε, ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 334 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δολ.), από 291 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Σήμερα επίσης η SAP αναθεώρησε προς τα πάνω τα κέρδη της ανά μετοχή φέτος, από 4,85 ευρώ έως 4,95 ευρώ, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης από 4,70 έως 4,80 ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, η SAP ανακοίνωσε ότι απέκτησε 28 νέους πελάτες από τον Ιανουάριο, μέσω ενός προγράμματος κινήτρων και σκοπεύει να προσελκύσει πελάτες που χρησιμοποιούν τώρα προϊόντα της Oracle. Με παρόμοιο πρόγραμμα και επίσης τον προηγούμενο μήνα, η Oracle είπε ότι κέρδισε 26 νέους πελάτες από την SAP.

Πριν από σήμερα, οι μετοχές της SAP, σημείωσαν άνοδο 8,6%, ενώ της Oracle έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα