Σιούφας: Επενδύσεις μεγάλης κλίμακας προσφέρει η Ελλάδα

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 13:42

Τη δυνατότητα για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας προσφέρει η σύγχρονη Ελλάδα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας από το βήμα του Συνεδρίου που διοργανώνει ο Economist με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σημειώνοντας ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα των ΣΔΙΤ θα αποφέρουν πολύ σύντομα θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, δημιουργούνται πλέον πολύ μεγάλες ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες με σκοπό την αξιοποίηση των ολυμπιακών και τουριστικών ακινήτων αλλά και των ακινήτων των λιμανιών. ΉΗδη, όπως ανάφερε ο υπουργός ανάπτυξης, προχωρούν πέντε διεθνείς διαγωνισμοί από την Εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα και άλλοι οκτώ διαγωνισμοί από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται σχετικές μελέτες από οργανισμούς δημοσίου για την αξιοποίηση των ακινήτων τους.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη βουλή και το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, δίνοντας με τον τρόπο αυτό επιπλέον ευκαιρίες για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Περιγράφοντας τις δράσεις της κυβέρνησης στο ενεργειακό πεδίο, ο κ. Σιούφας σημείωσε, ότι την 25η Οκτωβρίου υπογράφεται στην Ελλάδα η ιδρυτική συμφωνία για την ενεργειακή κοινότητα στην οποία συμμετέχουν 14 χώρες από την ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την απαγκίστρωση του επιχειρείν από τα γρανάζια της, ο κ. Σιούφας επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα κατατίθεται νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Αλλωστε, έχει ήδη θεσπιστεί νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Λιγότερα αναμένεται να είναι και τα προβλήματα που απορρέουν από τη χρήση γης. Όπως τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι ξεκινάει άμεσα η ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού και μέχρι το καλοκαίρι του 2006 θα είναι έτοιμα δύο ειδικά χωροταξικά σχέδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα