Ικτίνος Ελλάς: Απορρόφηση θυγατρικής

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 18:16

Σε συγχώνευση με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής Ικτίνος Λατομική ΑΕ θα προχωρήσει η Ικτίνος Ελλάς ΑΕ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριος γνώμονας της διοίκησης της εταιρίας στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης υπήρξε η ουσιαστική ανάπτυξη της εταιρίας μέσα από τη δημιουργία ενός ισχυροποιημένου και ευέλικτου λειτουργικού σχήματος.

Αντικείμενο εργασιών της Ικτίνος Λατομική αποτελεί η εκμετάλλευση λατομείων στην Βόρεια Ελλάδα στις τοποθεσίες Βώλακα Δράμας, Θάσου, και Πλατανότοπου Καβάλας. Τα οφέλη για την Ικτίνος Ελλάς από την συγχώνευση, η οποία τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να είναι τα ακόλουθα:

- Σημαντική βελτίωση στην οργάνωση της εταιρείας μέσα από την ενδυνάμωση σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων και τον καλύτερο συντονισμό στην λήψη αποφάσεων.

- Βελτίωση του λειτουργικού κόστους, η οποία αναμένεται να προκύψει από την αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακας που θα αναπτυχθούν.

- Αναβάθμιση των προοπτικών της εταιρίας στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όπου η διείσδυση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε πιο δυναμική βάση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΚΤΙΝ



Σχολιασμένα