Στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 2,6%

Ομιλία Αλογοσκούφη στο συνέδριο του Economist
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 09:47

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μείωση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού του 2006 θα προβλέπει το οριστικό σχέδιο του Προϋπολογισμού. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Economist, ο νέος στόχος θα είναι το 2,6%, από 2,8% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο, ενώ εξήγησε ότι η εξοικονόμηση θα προέλθει από την περαιτέρω συμπίεση των δαπανών.

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, ο κ. Αλογοσκούφης τον χαρακτήρισε ως τη βασική αιτία για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και της δυνατότητάς της να παίξει ενεργότερο ρόλο στην ΟΝΕ και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διευκρινίζοντας ο υπουργός Οικονομίας ότι οι δυσκολίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η μεγάλη γραφειοκρατία έχουν την αιτία τους την κακή λειτουργία του δημοσίου, «από εκεί ξεκινούν όλα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Πηγάζουν από έναν δημόσιο τομέα με χαμηλή παραγωγικότητα, με απουσία ευελιξίας, με αδυναμία προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες, με ροπή προς τη αδιαφάνεια και συχνά τη διαφθορά, με αναποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα