Telefonica: Προς πώληση της δημιουργού του Big Brother

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 09:53

ΤΟ ενδιαφέρον των επενδυτών θα αναζητήσει σήμερα, η Telefonica SA, στη δημόσια εγγραφή ύψους 600 εκατ. ευρώ (722 εκατ. δολ.) της Endemol Group, της δημιουργού του τηλεοπτικού reality «Big Brother», σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Telefonica, με έδρα τη Μαδρίτη, η οποία αγόρασε την Εndemol το 2000, σχεδιάζει να πουλήσει το 20% έως 35% της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, εκτός των δραστηριοτήτων της στη Γαλλία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Endemol, Jeroen van Waardenberg. Οι μετοχές της θα τεθούν προς πώληση στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους ανθρώπους που μίλησαν στο Bloomberg, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι συζητήσεις είναι απόρρητες.

Ο πρόεδρος της Telefonica, Cesar Alierta, 60 ετών, ετοιμάζεται να πουλήσει μετοχές της δραστηριότητας, καθώς η Telefonica αγοράζει εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Η έναρξη πώλησης μετοχών της Endemol, που εδρεύει στην Ολλανδία, ενδέχεται να ωθήσει στην πώληση του συνόλου της εταιρείας, σύμφωνα με τον αναλυτή Glen Spencer-Chapman της Ibersecurities AV SA, στη Μαδρίτη.

Η Telefonica, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της δημόσιας εγγραφής.

H Endemol, με επικεφαλής τον Joaquim Agut, εμφάνισε πωλήσεις 508,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο έως και τον Ιούνιο, 4,2% υψηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Telefonica τον Αύγουστο. Η ανάπτυξη στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, οδήγησε σε υψηλότερες πωλήσεις, σύμφωνα με την Telefonica. Το λειτουργικό κέρδος προ αποσβέσεων, αυξήθηκε 28%, στα 106 εκατ. ευρώ.

Η Merrill Lynch & Co., η ABN Amro Rothschild, η Credit Suisse First Boston και η JPMorgan Chase & Co., θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Οι μετοχές της Endemol, θα διαπραγματευθούν στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα