Συνάντηση Σιούφα με υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 12:10

Με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ουάγκ Ζονγκφού συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο καλύτερος συντονισμός των δύο υπουργείων, ώστε να ελέγχονται οι προδιαγραφές των κινέζικων προϊόντων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, για να αποφεύγονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές και βλάπτουν την εικόνα των κινέζικων προϊόντων διεθνώς.

Ο κ. Σιούφας ζήτησε τη συνεισφορά του κ. Ζόνγκφού για μεγαλύτερη διείσδυση ελληνικών ποιοτικών προϊόντων (όπως είναι το λάδι και άλλα πιστοποιημένα και τυποποιημένα γεωργικά προϊόντα καθώς και σειρά βιομηχανικών προϊόντων) στην κινέζικη αγορά και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο των κινέζικων προϊόντων προς την Ευρώπη. Οι δύο αντιπροσωπείες εξέτασαν τρόπους για τη μόνιμη συνεργασία των δύο υπουργείων και της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την καλύτερη συνεργασία των δύο υπουργείων. Ο υπουργός Ανάπτυξης ευχήθηκε να διοργανωθούν πετυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες από το Πεκίνο. Η κινέζικη πλευρά ζήτησε την εμπειρία της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ορθότερη λειτουργία του ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία του καταναλωτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα