Tele2: Ανοδος των κερδών το γ' τρίμηνο

Μετά την αύξηση των πωλήσεων στην κινητή τηλεφωνία
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 08:19

ΚΕΡΔΗ, υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα των μεγαλύτερων πωλήσεων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, της Σουηδίας, εμφάνισε η Tele2 AB, η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 928 εκατ. σουηδικές κορώνες (116,5 εκατ. δολ.) ή 2,10 κορώνες ανά μετοχή, από 801 εκατ. κορώνες ή 1,85 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Δεκαπέντε αναλυτές που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κατά μέσον όρο 640 εκατ. κορώνες σε κέρδη.

Η Tele2 αύξησε τις πωλήσεις και τα κέρδη στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας Comviq της Σουηδίας, μετά την παρουσίαση μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας, της λεγόμενης «Comviq Knock-out», που τη βοήθησε να αντισταθμίσει τη μείωση των πωλήσεων υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, σε αγορές όπως η Βρετανία και η Ολλανδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 12,38 δισ. κορώνες το τρίτο τρίμηνο, από 10,71 δισ. κορώνες.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από το άνοιγμα των αγορών. Οι μετοχές της Tele2 έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 7,7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 34 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα