Βιετνάμ: Αυξάνει την πώληση ομολόγων 50% στα 750 εκατ. δολ.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 08:43

ΚΑΤΑ 50%, στα 750 εκατ. δολ., αυξάνει τις πωλήσεις ομολόγων η κυβέρνηση του Βιετνάμ, μετά την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, αποτέλεσμα της βελτιωμένης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας θα τιμολογηθούν στις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με μήνυμα της αναδόχου, Credit Suisse First Boston, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στους επενδυτές.

Το Βιετνάμ, που επιθυμεί να μπει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), το επόμενο έτος, σχεδιάζει να προσφέρει απόδοση περίπου 7,25%, σύμφωνα με την ανάδοχο.

Η πώληση, τρεις δεκαετίες μετά τη νίκη του κομμουνιστικού κόμματος στον εμφύλιο πόλεμο, θα θέσει ένα δείκτη στον ξένο δανεισμό, από εταιρείες, όπως την κρατική Oil & Gas Corp. και την Electricity of Vietnam. Ο οικονομικός ρυθμός ανάπτυξης 8,1% το εννεάμηνο του 2005, είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση υψηλότερης θέσης στην πιστοληπτική ικανότητα, από την Moody's Investors Service, μεγαλύτερης από της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Οι αξιωματούχοι του Βιετνάμ, θα προωθήσουν σήμερα την πώληση στους επενδυτές στη Ν. Υόρκη και αύριο στη Βοστώνη, μετά από συσκέψεις που είχαν νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα