Κομισιόν: Πτώση της νεανικής ανεργίας κατά 3,4% τα τελευταία δύο χρόνια

Απάντηση σε ερώτηση του κ. Κούλογλου
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 13:17
UPD:13:20
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2015, η νεανική ανεργία έχει μειωθεί από το 23,8% στο 20,4% αντίστοιχα.

Τις πρωτοβουλίες της για τη μείωση της ανεργίας των νέων, κοινοποίησε η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2015, η νεανική ανεργία έχει μειωθεί από το 23,8% στο 20,4% αντίστοιχα.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε η πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου σχετικά με τη μακροχρόνια ανεργία, που θα στηρίξει την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Τον Ιούνιο του 2015 η Επιτροπή αποφάσισε την επανέναρξη της ευρωπαϊκής συμμαχίας για θέσεις μαθητείας, ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους.

Η προώθηση της ένταξης και της απασχολησιμότητας στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό τομέα του τρέχοντος προγράμματος εργασίας της Επιτροπής. Ειδικότερα, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμπληρώνει η Κομισιόν.

Η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση, θεωρεί ότι η κατάρτιση προγραμμάτων στο πλαίσιο των εγγυήσεων για τη Νεολαία αποτελεί θεμελιώδη και προσανατολισμένη στο μέλλον διαρθρωτική μεταρρύθμιση σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, που μπορεί να εξασφαλίσει τη συστημική διαφορά όσον αφορά τη βελτίωση της μετάβασης από το σχολείο στην εργασία και της απασχολησιμότητας των νέων.

Οι εγγυήσεις, καταλήγει η Επιτροπή,  για τη νεολαία βασίζονται σε υφιστάμενες βέλτιστες πρακτικές στα κράτη μέλη, όπως φαίνεται στο εκτενές έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής που συνοδεύει την πρόταση της Επιτροπής.

Σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «αοριστίες» και «χούφτα ασπιρίνες». 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα