BP: Στα ύψη τα κέρδη, μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 10:29

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc, καθώς οι τιμές των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ, αναπλήρωσαν τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες στις εγκαταστάσεις και τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,41 δισ. δολ. ή 21 σεντς ανά μετοχή από 3, 79 δισ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών στον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνεται η Exxon Mobil Corp., η Royal Dutch Shell Plc, η Total SA και η Chevron Corp., ενδέχεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα συνδυασμένα κέρδη 26 δισ. δολ. για το τρίτο τρίμηνο, 23% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Credit Suisse First Boston. Το ποσόν είναι ίσο με την οικονομική παραγωγή της Ουγγαρίας.

Οι μετοχές της BP έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 21%, και της

Royal Dutch Shell, άνοδο 14%.

Η Shell και η Exxon θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους στις 27 Οκτωβρίου και η Chevron στις 28 του μηνός. Η Total, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο και η Repsol YPF SA, θα τα ανακοινώσουν στις 4 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα