Santander: Χαμηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Καθώς δεν επανέλαβε τα έσοδα από τις πωλήσεις στοιχείων της
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 10:57

ΜΕΙΩΣΗ, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά την άνοδο από τις πωλήσεις των περιουσιακών της στοιχείων, που δεν επανελήφθησαν, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, Santander Central Hispano SA.

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στο 1,33 δισ. ευρώ (1,59 δισ. δολ.) από 1,42 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, βασισμένους στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα. Τα κέρδη, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά κατά μέσον όρο θα διαμορφωθούν στο 1,31 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Santander έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 19%, περίπου διπλάσια της ανόδου των μετοχών της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, της κύριας ανταγωνίστριάς της στην Ισπανία. Οι μετοχές των 78 εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 11%.

Η Santander είναι η πρώτη μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, που ανακοινώνει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Η Banco Bilbao, θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Οκτωβρίου αύξηση 41% των κερδών της, αποτέλεσμα της ανάπτυξης των δανείων στην Ισπανία και το Μεξικό, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Και η Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη δανείστρια της Γερμανίας, προβλέπεται ότι στις 28 Οκτωβρίου θα ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη αποτέλεσμα των κερδών της σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα